Uddannelse som PHP udvikler

Jeg er uddannet som civil ingeniør (1979) og har arbejdet som hardware- og software udvikler, og sidst som hardcore web udvikler med speciale i PHP / HTML5 / CSS3 / JQuery mobile hvor data hentes enten fra en mySQL database eller via web service kald ref. WSDL / SOA / SOAP.

Erfaring med applikations tunge PHP web projekter

Jeg har i mange år beskæftiget mig med store applikations tunge web projekter med interface til andre systemer, hvortil der selvfølgelig hører den sædvanlige dokumentation i de forskellige faser af analyse, design, udvikling, integration og test.

Erfaring med undervisning

Jeg har ry for at kunne inspirere og uddanne mine kolleger, da jeg gennem årene har oparbejdet en solid viden om web baserede service ydelser og samtidig har undervisnings erfaring i tunge fag som PHP, java, HTML5, CSS3, JSon, Ajax, C/C++, VB, javascript, ASP, IIS.

Jeg er senior systemudvikler

Jeg er en udpræget udvikler type, der elsker nye udfordringer og jeg har altid lynhurtigt kunne erhverve den nødvendige viden for at kunne løse en given opgave tilfredsstillende. Jeg har selv lært PHP og mySQL, og har selv skrevet et objekt orienteret sprog, til fast proto typing af hjemmesider, baseret på portlets.

Store web portaler

Jeg har i forbindelse med både Danmarks Turistråd og Københavns Kommune Elektronisk borgerservice arbejdet med SSL, certifikater og betaling med Dankort over nettet og de problemstillinger man står over for. En oracle 8i database danner basis for backend systemet i begge løsninger.

Cross browser kompatibilitet

Igennem årene har jeg oparbejdet en dybde gående viden om fejl og mangler i forskellige versioner af Microsoft browsere, navnlig i forbindelse med SSL og caching samt også med streaming af pdf dokumenter. Jeg er selvfølgelig rigtig god til at skrive cross browser compatibel HTML, som virker i de fleste almindelige browsere som Safari, Crom, Firefox, Opera, Netscape 6.x og Microsoft 4.x

Vedligehold af store web portaler

Da jeg også har deltaget i vedligeholdelsen af både Danmarks Turistråd portal og Københavns Kommunes Elektronisk borgerservice portal, kan jeg kun tilslutte mig konceptet om vigtigheden af udvikler- og slut bruger dokumentationen, samt endnu vigtigere, at løsningen adskiller indhold og præsentation og forretnings logik.

Klar - Parat - Start

Jeg føler at jeg som senior ingeniør, er parat til at prøve kræfter med nye spændende web projekter, hvor jeg kan være med til at få projekterne til at blive en succes. Jeg kan faktisk allerede starte om 5 min, da jeg bor på Kongens Vænge 79, lige ved siden af ATP huset.

Indlærings kurve

Jeg ved også af egen erfaring at det ikke er nok at omskole nogle mainframe kolleger med et par java kurser, for at blive en full blown web udvikler. Der kræves adskillige års selvstudie og deltagelse i store web projekter. Jeg har selv været med til at hjælpe mainframe udviklere til at blive omprogrammeret til den objekt orienterede verden med java som programmerings sprog.

Web servere

Jeg har selvfølgelig arbejdet med mange forskellige web servere, f.eks. tomcat, oracle OC4J, iPlanet, Websphere, IIS 4/5

Egen udvikling

Jeg har for sjov skyld udviklet flere server baserede moduler, der benytter bl.a. en webservice fra Eniro.dk (se foroven). Det virker på den måde at en bruger indtaster sit telefon nummer.

Jeg har også selv udviklet store portaler i min fritid, som jeg har benyttet som oplæring for at kunne udvikle kundernes portaler

Adskillelse af præsentation, indhold, transactions- og forretnings logik

En af mine køp heste, er at man skal benytte xhtml 1.0 strict comliant html kode, sammen med css for at adskille content og præsentation, for at gøre vedligehold af siderne overkommelig. Endvidere skal forretnings- og transaktions logik ikke forekomme i præsentations laget.