Fast ansættelser og IT-konsulent

Her følger en beskrivelse af mine fast ansættelser og
freelance opgaver som IT-konsulent i perioden 1979 - 2022 ( 43 år )

01-Jul-2012 - now(); : HvepseEksperten.dk ApS - fast ansat
Opgave: PHP / HTML5 / CSS3 / DIBS / JQuery Mobile

Implementering af hjemmesider, så de kan vises på en smart device ved brug af JQuery Mobile, samt implementering af online betaling via DIBS og implementering af google maps api, HTML5, CSS3 og nogle af de nyeste CSS3 standarder foreslået af Adobe.com som f.eks. responsive design.

Titel/rolle: PHP / HTML5 / CSS3 udvikler

Finns rolle i projektet er at implementere den nyeste HTML5 / CSS3 / Jquery Mobile funktionalitetet i en fælles CMS template.

Resultat:

Du kan f.eks. se en online ansøgning på en smart phone eller en PC, som benytter sig af JQuery Mobile her:

eller du kan lægge en konsulent i indkøbskurven og betale online med dankort her:

Benyttede kompetencer:

PHP, CMS, HTML5, CSS3, Ajax, JQuery, JSon, JQuery Mobile, JavaScript, SEO, DIBS


01-jan-2012 - 30-jun-2012 : SDC - IT-Konsulent
Opgave: Saxo privatbank 2-vejs kontooverførsel

Integration af fælles kontooversigt, kontooverførsel og konto indstillinger mellem 2 forskellige banker, så brugeren oplever en fælles netbank, selv om der er fremmede konti med saldi. Web delen blev udviklet i stripes framework, og kald til fremmed bank sker via webservice kald gennem en sikker forbindelse. Det er den eksisterende kontooversigt komponent, der benyttes, og den skal så fortsat stadig virke som sædvanligt for alle andre pengeinstitutter i Danmark, Færøerne og i Norge.

Titel/rolle: Java / HTML / CSS udvikler

Finns rolle i projektet var at implementere den nye funktionalitet i de eksisterende netbank komponenter og sørge for at eksisterende kunder ikke blev berørt, selvom koden kom i produktion før backend og fremmed bank var klar med den nye funktionalitet.

Resultat:

Projektet gik i fuld produktion i juli måned 2012 og opgave stiller (den fremmede bank) har efterfølgende udtrykt stor tilfredshed med resultatet.

Benyttede kompetencer:

J2EE, Java 1.6, JSP, Servlet, Ajax, JSon, JQuery, CSS3, HTML5, JavaScript, maven2, Stripes, Harvest, Eclipse


01-sep-2011 - 30-dec-2011 : SDC - IT-Konsulent
Opgave: Kreditindstilling i medarbejderportal

Udvidelse af kreditindstilling, kreditrapport og valg af deltagere i en kredit sag, specielt med henblik på en gruppe af deltagere. Interface via webservice mod backend.

Titel/rolle: Java og web udvikler

Finns rolle i projektet var at implementere 'valg af deltagere i en kreditsag' i en gruppe og rette koden til så det kom til at virke med den nye funktionalitet.

Resultat:

Funktionaliteten er allerede taget i brug af de forskellige penge institutter

Benyttede kompetencer:

J2EE, Java 1.6, XML, JAXB, JSP, servlet, HTML5, CSS3, JSon, JQuery, Ajax, JavaScript, SOAP, Web service, Maven2, Harvest, Eclipse, soapUI, Xerces


01-mar-2010 - 30-jun-2011 : Topdanmark - IT-Konsulent
Opgave: Kundemappe for privat kunder

Der skulle udvikles en ny kunde mappe til erstatning for den eksisterende, hvor kunder kan se deres skadesoversigt, deres forsikringer og pensioner samt opdatere disse med nemId

Titel/rolle: PHP udvikler

Finns rolle i projektet var som PHP udvikler at hente data fra backend systemer via web services og vise dem til kunderne med benyttelse af nyeste teknologier som HTML5, CSS3, Ajax, JSon, JQuery. Endvidere skulle nogle af data kunne opdateres og signeres ved hjælp af nemID.

Resultat:

Den nye kundemappe er i produktion og benyttes af TopDanmarks privat kunder der logger ind med nemID

Benyttede kompetencer:

PHP, Typo3, Eclipse, HTML5, CSS3, Ajax, JQuery, JSon, JavaScript, nemId, SSl, HTTPS, web service, XML, OOA, OOD, Dimension, WSDL, soapUI, CMSProData, Freelance konsulent/Web udvikler, 2005 - 2009

Som konsulent hos sdc.dk, er jeg med til at integrere og ny udvikle både dansk og norsk portalbank funktionalitet. portal banken interfacer til mange forskellige bagvedliggende systemer, hvilket stiller store krav til system kendskab.

Jeg har specielt været med til at implementere udbakken med betalings flow med interface til host


Freelance uderviser på Teknologisk Institut, 2005 april

Jeg underviste i MOC 2609 Introduction to C# Programming with Microsoft .NET

Følgende emner blev gennemgået: Visual studio, .NET, C#, XML


Konsulent inden for skadedyrs branchen, 2005 marts

Jeg hjælper kommuner og børnehaver hvis de har problemer med hvepse, myrer eller mus.


ProData, Freelance konsulent/Web udvikler, 2003 - 2005

Som konsulent hos tdc.dk, har jeg været med til at integrere og ny udvikle shop funktionalitet. eButikken interfacer til mange forskellige bagvedliggende systemer, hvilket stiller store krav til system kendskab.

Jeg har specielt været med til at implementere betalings flow med interface til dibs.dk/pbs.dk


Cap Gemini, 1999 - 2003

  1. Danmarks Radio, Implementere video on demand windows multimedia player.

  2. Danmarks Turistråd, Implementere ny forside.

  3. Københavns Kommune, Vedligehold af Elektronisk Borgerservice for Københavns kommune baseret på css, html, javascript, jsp, servlet, java komponenter, samt tilføje nye elektroniske ydelser baseret på ovenstående teknologi.

  4. Postvæsenet, Proof of concept for et ruteplanlægnings system til postvæsenet. Prototypen blev udviklet med css, xhtml, jsp, JDBC i forbindelse med en oracle 8i database.

  5. Danmarks Turistråd, Frontend web udvikler med teknologier som css, xhtml 1.0 strict, javascript, jsp, java

  6. Ledernes Hovedorganisation, Hjemmeside for Ledernes hoved organisation. Teknologier som jsp servlet jdbc db2 jndi websphere application server


Superusers A/S 1997 - 1999

Undervise I teknologier som: ADO, RDO, DAO, DOM, SOM, ASP, VB, VC++, C, C++, HTML, DHTML, CSS, XML, Javascript, VBscript, Visual Interdev, IIS, SQL, MSMQ, MTS, Web, COM


CRI A/S, 1989 - June 1997

Specificere og implementere et militært kommunikations system bestående af 7 fejl tolerante noder, der forbinder omkring 300 PC"ere I et netværk.

Hardware design af en hurtig parellel til seriel konverter, baseret på en IP-bus struktur, som henter data fra en sattelit.

Design, udvikling og fremstilling af 32 dual SCSI host adapter modules for et minicomputer system og 24 SCSI Disk Units i et 19" rack, der benyttes i et militært kommunikations system.

Hardware design og implementation af et alarm monitoring equipment baseret på VME-bus concept og flere 68000 CPU der benyttes i et militært baseret udstyr.

Design og implementation af en control unit for interface til en IBM 360/370 I/O channel, som tillader en SCSI compatible device at interface til en IBM 370 environment.

Designe, udvikle og produktion af et intelligent 8.bit character 5*7 alphanumeric display som forbindes til parallel porten af en PS/2 der kontrolleres software mæssigt af OS/2 softwaren og yderligere udvikling af et SCSI bus interface.


Bruel & Kjær, 1984-1989

Designer og ansvarlig for udvikling af VME-bus kompatible enheder, baseret på Motorola 68000, 68HC11.

Software driver for IEEE-488 interfaces udviklet I concurrent Pascal.

VAX/VMS DCl application software.


Schubert og Co, 1983-1984

Project leder med ansvar for udvikling og produktion af computer baserede systemer til automatiske blod plasma pakke maskiner.


EMRI, 1979-1983

Design og udvikling af autopilot og servo enheder for styremaskiner i store supertankere og container skibe.

Specificere, designe og udvikle et komplet automatisk test system for analoge printkort for en kunde.